Vinotéka Cinema vznikla v roce 2011 ze zájmu propagovat a nabízet dobrá vína. Stali jsme se tak první vinotékou ve městě Bohumín, který je součástí severní části Moravskoslezského kraje.
                      Začínali jsme jako laikové, avšak návštěvy ochutnávek, výstav vín a vinoték, nás přesvědčily o tom, že se chceme o víně dozvědět mnohem víc a poté naše zkušenosti sdílet s ostatními. Byla to dlouhá cesta poznávání a ochutnávání, ale na konci této cesty vznikla naše vinotéka. Vinotéka, která pro Vás hledá kvalitní vína za rozumnou cenu.
                      Naše vinotéka se zaměřuje pouze na moravská vína, postupně se snažíme o úplné vyřazení větších dodavatelů a v budoucnu se chceme zaměřit pouze na regionální rodinné vinaře. Momentálně můžete v naší nabídce lahvových vín nalézt tato vinařství: Pavlovín, víno Sýkora, Vinařská škola Valtice, vinařství Kadubcovi, vinařství Nechory, Znovín, Templářské sklepy, Chäteau Valtice.
                      Sudová vína odebíráme od firmy Limovín, která má v nabídce vína moravská, ale také zahraniční, dále pak odebíráme od vinařství Sýkora. Momentálně máme v nabídce 12 sudových vín, která se stále snažíme obměňovat. Aktuální nabídka zahrnuje odrůdy: Souvignon, Rulandské šedé, Irsai Oliver, Tramín červený, Chardonnay, Müller Thurgau, Muškát moravský, Zweigeltrebe rose, Frankovka, Rulandské modré, Cabernet Souvignon, Kahors. Případné změny budou vyvěšeny v aktualizacích.
                      Dále nabízíme kartonové a dřevěné krabičky na víno, dárkové tašky, tyčinky, oříšky a další slané pochutiny.
                     V případě, že by jste v našem sortimentu uvítali další odrůdy, nebo své oblíbené vinaře, ozvěte se nám na email, nebo nás přijďte navštívit osobně do vinotéky.